Wat is de Rol van Koffie in Jouw Organisatie?

Posted by Sebastian on 18-jan-2019 12:10:58
Sebastian
Find me on:

Het blijkt geen gemakkelijke opgave; het maken van de juiste keuze voor een nieuwe koffiemachine! De gemiddelde Nederlander drinkt zo'n 3 - 4 koppen koffie per dag. Het zwarte-goud is dé motor van menig organisatie. Dus waar te beginnen?

blog_1

 

Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Hoe drink je eigenlijk het liefste je koffie?
  2. Wat voor rol speelt koffie in jouw organisatie?
  3. Wat betekent koffie voor jou?

 

1. Hoe drink jij eigenlijk het liefste je koffie?

Ben jij een typische Espresso drinker? Het liefst sterk én krachtig, zodat je de puurheid van het brandproces terug proeft in het tweetal slokken? Wellicht drink je koffie als een ware Italiaan met een Ristretto, traditioneel gedronken als niet meer dan 30cl. Óf klopt je hart ook sneller bij het weerzien van het opschuimen van de melk, zoals mening Barista dat als kunstenaar uitvoert bij het maken van de perfecte Cappuccino voor jouw.

 

blog_1_2

 

2. Wat voor rol speelt koffie in jouw organisatie?

Eeuwen oud is de werkzame kracht van koffie. Het waren de Nederlandse en Engelse pioniers die in de 17e eeuw de koffieplant exporteerden naar hun koloniën overal ter wereld. De koffie uit het Osmaanse Rijk bleek een positief effect te hebben op de dronkaards die daarmee in betrouwbare werkers veranderden.

Ook heden ten dage blijkt het effect niet minder groot. Zeer treffend sprak de Amerikaanse comedian Jerry Seinfield dan ook:

“We want to do a lot of stuff; we’re not in great shape. We didn’t get a good night’s sleep. We’re a little depressed. Coffee solves all these problems in one delightful little cup.”

 

3. Wat betekent koffie voor jou?

De betekenis van koffie is dan ook een zeer subjectieve, maar alom vertegenwoordigde vraag. Wij blijken allen gedreven door de kracht van haar cafeïne, maar daaropvolgend speelt smaak een zeer voorname rol in onze keuze. Van de traditionele Espresso, Cappuccino, Verkeerd, Latte, Cortado, Americano, Lungo of menig ander opkomende unieke variatie.

 

blog_1_3

Hoe maak je de juiste keuze?

Kortom, kiezen voor een koffiemachine is kiezen voor kwaliteit of kwantiteit. Het is kiezen voor dé perfecte kop koffie waarin de juiste balans van aroma's vrijkomen. Dit gebeurt door het kiezen van de juiste boonsoort ten samen met de beste afstelling van de machine. Koffie is kunst, koffie is puur én mag gedronken worden in haar rijkste vorm.

New call-to-action

Topics: koffie, cappuccino, cortado, koffiemachines, espresso, latte, verkeerd

KoffiePro

Koffie & koffiemachines voor MKB, horeca, hotel en veeleisende consument!

Bij KoffiePro zijn wij gespecialiseerd in koffiemachines i.c.m. overheerlijke espresso, koffie en cappuccino voor MKB, Horeca, Hotel & Thuis. Wij bieden totaaloplossingen aan voor jouw bedrijf!

Jij kiest KoffiePro, voor:

  • Koffiemachines die constitentie & kwaliteit afleveren;
  • Jij staat voor duurzame oplossingen, én;
  • alleen de állerbeste koffie eist.

Geef je hier op!

Recente berichten